''Man naar ziekenhuis gebracht na sprong van Noordpier om hond te redden''

25 november 2020 11:19

Een man die vanochtend het water in sprong om zijn hond uit het water te redden, is met onderkoelingsverschijnselen uit het water gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. 

De hond was bij de Noordpier in Velsen-Noord in het water terecht gekomen, de eigenaar probeerde het dier te redden en sprong hem achterna.

Een reddingsteam van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) uit IJmuiden heeft de man uit het water gehaald en met onderkoelingsverschijnselen overgedragen aan het ambulancepersoneel, zo laat een woordvoerder van de KNRM aan NH Nieuws weten.

Ook KNRM Wijk aan Zee was voor deze reddingsactie gealarmeerd en onderweg naar de Noordpier, de hulp van de boot bleek uiteindelijk niet nodig. De KNRM truck heeft de man vervoerd van de boot naar de ambulance. 

De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De hond maakt het goed, hij is opgevangen door de KNRM. 

Het is niet voor het eerst dat iemand vanaf de Noordpier in het water springt. Naar aanleiding van een een soortgelijk incident, liet de KNRM eerder al aan NH Nieuws weten dat een dergelijke sprong in het water levensgevaarlijk is. "Zeker bij laag water, vanwege de rotsblokken die daar liggen."